Anton Darius-Unsplash

Ook de natuur kreeg een plekje in de Boekenmarathon op VRT NU

Boekenmarathon

Er staan meer dan 300 filmpjes op VRT NU van het Boekenfeest en de Boekenmarathon die liep van 1 t.e.m 11 november 2020, als alternatief voor de Boekenbeurs in Antwerpen die dit jaar door corona niet kon plaatsvinden.

Er kwamen heel veel verschillende genres van boeken aan bod. Ben je op zoek naar een goed boek over de natuur, dan staat er misschien wel eentje in het onderstaande lijstje. Ga zeker ook op VRT NU verder grasduinen.

 • De slimste vogelgids Junior - Jan Rodts - op VRT NU

  Kleine natuurliefhebbers, opgelet! Met deze gids wordt vogels herkennen een makkie. In dit boek vind je de vogels die het meest voorkomen in onze streken. De ene vogel is al wat zeldzamer dan de andere, maar ze broeden wel allemaal in België en Nederland. (boekenbeurs.be)

 • Berichten uit de vallei - Stefan Brijs - op VRT NU

  ‘Berichten uit de vallei’ van Stefan Brijs is een tijdloos verslag van een streek waar de natuur nog veel te bieden heeft, maar tegelijk al veel aan het verliezen is. In dit vervolg van het alom geprezen ‘Andalusisch logboek’ concentreert Brijs zich in vier seizoenen lang op de natuur in het zuiden van Spanje, waar hij sinds 2014 woont. (boekenbeurs.be)

 • Beestenboel bis - Dirk Draulans -op VRT NU

  De wereld zit vol wonderen. Niet alleen wereldwonderen, ook wonderen van de natuur. Elke levensvorm, hoe complex ook, lijkt ooit al door het leven te zijn uitgeprobeerd. En elke vorm van samenwerking of uitbuiting lijkt uit evolutionaire toevalligheden te zijn ontstaan. (boekenbeurs.be)

 • 321 superslimme dingen die je moet weten over natuur - Mathilda Masters op VRT NU

  Deel van een reeks. Kinderboek. Kom alles te weten over de natuur.

 • Pim Niesten: Een jaar op stap door het wilde België- op VRT NU

  Samen met een heel team trekt bioloog en cameraman Pim Niesten eropuit om onze natuur op een ongeziene manier in beeld te brengen. Op de website www.onzenatuur.be, via Facebook en Instagram kun je nu al meegenieten van zijn reportages. In 2022 zal dat uitmonden in een prestigieuze, zevendelige natuurdocumentaire voor Canvas. (boekenbeurs.be)


 • Het Ecologisch Kompas - Dirk Holemans op VRT NU

  Van toenemende ongelijkheid tot een economie zonder veerkracht, van hete zomers zonder regen tot het in elkaar storten van de biodiversiteit: onze vertrouwde wereld staat op losse schroeven. Is onze samenleving voorbereid op de toekomst?

 • Sustainable Family - Het duurzame gezin op VRT NU

  Wil je duurzamer gaan leven, maar weet je niet goed waar te beginnen? Op een wetenschappelijk onderbouwde manier en met een holistische visie geeft dit boek je een antwoord op allerlei praktische vragen.

 • Evolutie - Dominique Adriaens- op VRT NU

  Dit boek legt de basisprincipes van evolutie toegankelijk uit, voor iedereen die geïnteresseerd is in Darwins even geniale als gewaagde idee. Biologische voorkennis is niet vereist. (boekenbeurs.be)
 • Een vlekkeloos hondenleven- Ilse Rediers- op VRT NU

  Vele hondeneigenaars houden nog te vaak vast aan verouderde visies over hondengedrag,-training en -opvoeding. Ze weten niet dat honden emoties hebben en hoe ze juist moeten communiceren met hun hond.(boekenbeurs.be)
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief