Nu ook boek van 'Dwars door België' van Arnout Hauben

Reisverhalen De Madammen

Door de coronacrisis moest Arnout Hauben de opnames van 'Dwars door de Middellandse zee' stopzetten. Ze reisden daarvoor vanuit Gibraltar van eiland naar eiland richting Jeruzalem. Als alternatief bedacht hij 'Dwars door België'. Ze volgden de route van de GR 129 van Brugge naar Aarlen. De bewegwijzerde route vertrekt aan de Katelijnepoort. Arnout Hauben en co waren 23 dagen en 521 kilometer onderweg. Vanavond is het de laatste uitzending op Eén.

En op die tocht ontmoette hij de gelukkigste vrouw ter wereld. In de 'Provence van België', komt hij de laatste kluizenares van België tegen die in een kapelletje woont. Af en toe komt er een huishoudhulp helpen en het was precies een andere tijd. De mevrouw heeft enkel het kapelletje, maar ze straalde geluk uit. Het is natuurlijk ook een speciale locatie. Ze noemde zichzelf de gelukkigste vrouw ter wereld. Op de vraag hoe het dat mensen hun hele leven aan Arnout vertellen, antwoordt hij: 'De reportage is natuurlijk soms een mooiere weergave van de werkelijkheid, want soms willen mensen niet praten. Maar de beste interviews zijn die waar je geen vragen moet stellen'.

Het bordje van 'Orval' daar werden de heren ook heel blij van. Ze hebben van culinair België uitgebreid genoten. 'Als je zolang weg bent van thuis, mis je dan je gezin niet?', vraagt Cathérine Vandoorne hem. 'Jawel, thuiskomen is even belangrijk als het reizen. De kinderen zijn het al gewoon dat ik veel reis en volgen ook mijn tochten. We zijn daar samen in groot geworden', legt Hauben uit.

Is wandelen nu goed om af te vallen? 'Nee ik ben geen kilo afgevallen. Wij bewijzen dat iedereen kan stappen, maar net door het culinaire hebben we de fysieke inspanning een beetje te veel gecompenseerd', verklaart Hauben.

Heb je niet genoeg van de TV-verhalen, dan is er nu ook het boek 'Dwars door België'.

Herbekijk hieronder het interview

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief