'Normal People is de geilste BBC-reeks ooit'

Verfilming Radio 1


Het boek 'Normal People' van Sally Rooney is verfilmd tot een binge-waardige serie. En dat is een gigantisch succes, niet alleen vanwege het naakt. Normal People, een nieuwe reeks op BBC en Hulu is het eerste verfilmde millennialboek en nu al een van de geilste reeksen ooit. Layla El-Dekmak ging na of het écht zo straf is.

Layla El-Dekmak zegt: 'zelden zag ik zoveel naakt in een serie en misschien is het ook wel de geilste reeks ooit'.

Het is een heel mooi verhaal van Sally Rooney over 2 geliefden, die je 4 jaar lang volgt en het gaat dus over de brutaliteit van die eerste liefde (eerste kus, eerste keer seks, al vernederingen, eerste liefdesverraad etc.) Het is een soort roman waarbij het heel gevaarlijk is om het te laten verfilmen omdat de gelaagdheid er misschien niet zou inzitten. Maar dat klopt in dit geval niet en dat heeft wellicht te maken met het feit dat Sally Rooney zelf meegeschreven heeft aan de adaptatie. Er is ook veel aandacht en geld in gestoken om de juiste toon te vinden in de verfilming. Het zijn ook 2 heel goede acteurs. Heel juist gecast en ook de regie heeft goede keuzes gemaakt. De vrijscènes worden mooi, kwetsbaar en geil in beeld gebracht. Je ziet jongeren die hun eigen lijf en dat van anderen aan het ontdekken zijn. In die vrijscènes zijn ook heel gelaagd. Er werd heel hard nagedacht hoe ze die scènes op een respectvolle manier kunnen tonen. De regisseur wilde ook dat de jonge auteurs geen druk voelden en daarom hebben ze er een intimiteitencoach bij gehaald. De actrice heeft later ook in een interview gezegd dat ze dat erg aangenaam vond en dat heeft zich vertaald op het scherm: een heel open sfeer. (Layla El-Dekmak, Culture Club)

Het is volgens Layla een heel goede reeks, past ook goed bij het seizoen, de lente. Eén puntje van kritiek: er hadden net iets minder scènes in mogen zitten van personages die in de verte staren, volgens Layla.

Herbeluister het verslag op Radio1.be

Je kan op onze podcastpagina ook de bespreking van het boek door 'De bende van het boek' beluisteren.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief