De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

G2 Baraniak

Nino Haratischwili tourt door België voor ‘Het schaarse licht’ en jij kan erbij zijn!

Wedstrijd Klara

Goed nieuws voor de fans van Nino Haratischwili. De Duits-Georgische auteur tourt door Vlaanderen om haar nieuwe roman ‘Het schaarse licht’ voor te stellen. En daar kan jij bij zijn!

Nino Haratischwili is vooral bekend van haar internationale bestseller 'Het achtste leven', een monumentaal familie-epos dat zich uitstrekt over de twintigste eeuw, ook wel de ‘rode eeuw’ genoemd. De roman werd bekroond met onder meer de Anna-Segheprijs en de PEN Translates Award en was in 2020 genomineerd voor de International Booker Prize.

Boekvoorstelling ‘Het schaarse licht’

Dit jaar publiceerde de Duits-Georgische schrijfster opnieuw een vuistdikke roman die ons een diepere inkijk geeft in het uiteenvallen van de Sovjetunie en de roerige jaren na de Georgische onafhankelijkheid in 1991. ‘Het schaarse licht’ vertelt het verhaal van de vriendschap tussen vier opgroeiende meisjes en hoe hun levens scheiden door dood en verraad.

Naar aanleiding van haar nieuwe roman tourt Nino Haratischwili door Vlaanderen. Op 2 november is ze te gast te Brussel in Bozar en op 4 november spreekt ze te Gent in VIERNULVIER. Diezelfde dag komt ze ook langs op Boektopia in Kortrijk.

Op 3 november houdt ze halt in de KU Leuven Promotiezaal, waar ze in gesprek zal gaan met journaliste Katrien Steyaert. Wil je erbij zijn? Wij geven via Instagram vijf duotickets weg voor ‘An Evening with Nino Haratischwili’ in Leuven.

Doe mee op @langzullenwelezen en maak kans op een duoticket voor 'An Evening with Nino Haratischwili' in Leuven!

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief