Overzicht van nieuwe verrassende architectuurprojecten in Architectuurboek Vlaanderen Editie 2020

Non-fictie Klara

Het Vlaams Architectuurinstituut lijst om de twee jaar de spannendste architectuur van eigen bodem op in het Architectuurboek Vlaanderen. Onder het motto ‘wanneer attitudes vorm krijgen’ verzamelt het boek 50 opmerkelijke bouwprojecten die de voorbije twee jaar tot stand kwamen in Vlaanderen en Brussel. In scherpe essays wordt dieper ingegaan op de belangrijkste tendensen en uitdagingen in de architectuurwereld.

De eerste Pompidou van het najaar streek neer in de Stadsbibliotheek Het Predikheren in Mechelen. Het is één van de opmerkelijke projecten in het nieuwe Architectuurboek Vlaanderen. Chantal Pattyn grasduint door het boek met Sofie De Caigny (directeur VAI), de nieuwe Vlaamse Bouwmeester Erik Wieërs en architecte Annekatrien Verdickt. Met Carla Molenberghs (Huis Perrekes) nemen we de uitdagingen voor architectuur in de zorgsector onder de loep.

Sofie De Caigny, directeur van het VAI, vertelt hoe de selectie tot stand kwam. De focus ligt op projecten met een sterk maatschappelijk engagement.

Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs reageert op de belangrijkste thema's in het boek.

Met Annekatrien Verdickt praatten ze over de veranderende rol van de architect. Met haar Bouwmaterialendorp in Brussel haalde ze de cover van het Architectuurboek.

Sterke architectuur komt er niet alleen dankzij talentvolle architecten. Een visionaire opdrachtgever is even belangrijk. Carla Molenberghs is zo iemand. Met Huis Perrekes tekent ze een nieuwe manier uit om mensen met dementie op te vangen. Dat vertaalt zich in de architectuur van het huis.

De uitzending is niet alleen live te horen op Klara en de Klara-app. U kunt de uitzending ook live bekijken op klara.be, met beelden uit het Architectuurboek Vlaanderen.

Meer info over het Architectuurboek Vlaanderen vindt u hier.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief