Nieuwe biografie over Melania Trump: "Ze wou pas in Witte Huis wonen nadat huwelijkscontract was aangepast"

Non-fictie VRT NWS

Nee, Melania Trump zit niet in een gouden kooi. Ze doet precies wat ze wil. Dat is de stelling van Mary Jordan, een journaliste van de Washington Post. Ze schreef een biografie over de First Lady. In "The art of her deal. The untold story of Melania Trump" schetst ze een beeld van een glamoureuze vrouw die strategisch denkt en handelt, raadselachtig overkomt en dat mysterieuze graag zo wil houden.

"Winner of the Pulitzer Prize", prijkt er op de cover van de nieuwe biografie van Melania Trump. De auteur is een journaliste die politieke verslaggeving doet voor de Washington Post. Ze doorploegde 122 interviews, die Melania in vijf verschillende landen deed.

Is dit een huwelijk of een deal?

In een interview uit 1999 liet Melania optekenen hoe ze zich zou gedragen, mocht ze ooit First Lady worden. Donald Trump had zich laten ontvallen dat hij overwoog om ooit te kandideren voor president. Hij was net gescheiden van zijn tweede vrouw en Melania was zijn nieuwe vriendin. Pas vijf jaar later zou ze zijn derde echtgenote worden.

Aan de hand van dit soort anekdotes schetst Jordan een beeld van een vrouw die zeer goed weet wat ze wil en aan de weg timmert. "Ze wil helemaal niet bevrijd worden, volgens dit boek", zegt Amerikakenner Twan Huys in "Nieuwe feiten" op Radio 1 (zie audio onder). "Ze staat achter haar man en zou hem zelfs aangezet hebben om zich kandidaat te stellen om president te worden."

"Ik denk niet dat Melania haar echtgenoot gekozen heeft vanwege zijn fysieke attractie," vervolgt Huys. "Natuurlijk gaat het om macht en om de mogelijkheid om jezelf uit de anonimiteit te krijgen. Ze wist met wie ze in zee ging."

Trump heeft een huwelijkscontract laten opstellen toen hij met Melania trouwde. In het boek wordt beschreven dat ze het hard heeft gespeeld toen Trump verkozen werd als president. "Het duurde drie maanden voor ze van haar penthouse in New York verhuisde naar het Witte Huis in Washington. Iedereen vroeg zich af: "Waar blijft die vrouw nou?". Wel, uit het boek blijkt nu dat ze die periode gebruikt heeft om dat huwelijkscontract te heronderhandelen", vertelt Twan Huys.

Lees verder op vrtnws.be en herbeluister er het interview met Twan Huys.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief