Nieuw boek beschrijft jeugd Lukaku: 'Ze vroegen de 11-jarige Romelu zijn identiteitskaart, waar kom jij vandaan'

Biografie VRT NWS

Auteur Yannick Dekeukelaere heeft zijn liefde voor Romelu Lukaku in een gelijknamig boek gegoten. Daarin komen we veel te weten over Lukaku's jeugd in Boom en Bornem. 'Romelu was als kind met Afrikaanse roots al een heel sterke speler. Uit jaloezie kreeg hij van voetbalouders veel te horen dat niet door de beugel kan', vertelt Dekeukelaere op Radio 2 Antwerpen.

In 'Liefde voor Lukaku' beschrijft voetbalfan en auteur Yannick Dekeukelaere het wonderverhaal van spits Romelu Lukaku. Iedereen kent zijn successen bij Anderlecht, de Rode Duivels of Inter Milaan. Maar het boek begint bij de prille jeugd van Lukaku. 'Vader Roger was begin jaren 90 zijn voetbalcarrière in België gestart bij Boom. De familie Lukaku is altijd in de regio blijven hangen. De kleine Romelu is bij Boom beginnen te voetballen en kwam na een verhuizing bij Wintam terecht. Romelu was daar een zesjarig voetballertje zoals jij en ik, al ging zijn carrière pijlsnel omhoog', zegt Dekeukelaere in 'Start Je Dag'.

'Toon me je identiteitskaart'

Al snel blijkt de jonge Romelu fysiek een maatje te groot. Hij speelt wedstrijden mee met jongens die een jaar ouder zijn. 'Uit jaloezie werd hij op zijn Afrikaanse roots gepakt door sommige voetbalouders. Ik heb daarover gesproken met zijn jeugdvriend Zinho Gano. Toen ze bij Lierse speelden zijn er dingen gezegd die echt niet door de beugel kunnen. Ik zou er in zijn geval nog altijd kwaad van zijn', zegt Dekeukelaere in 'Start Je Dag'.

Lees verder en lees een fragment uit het boek op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief