"Niemand had ooit kunnen denken dat er van een reeks met een Brugse commissaris 3 miljoen boeken verkocht zouden worden"

Triller Culture club

Pieter Aspe, Vlaanderens meest gelezene, heeft sedert kort een eigen uitgeverij waarbij nieuwe thrillerauteurs kunnen publiceren. Dit jaar viert hij 25 jaar schrijverschap.

Hij vertelt in Culture club op Radio 1 dat hij al zo'n 40 thrillers geschreven heeft en dat het in zijn bloed zit, hij kan het niet missen. Bij de dood van zijn vrouw heeft hij even op de pauzeknop gedrukt.

Op de vraag 'maakt u het waar?' antwoordt hij: " Niemand had ooit kunnen denken dat van een reeks van een Brugse commissaris, 3 miljoen boeken verkocht zouden worden. Ik heb het zien gebeuren zonder het goed te beseffen en ben er blij om."

Hij begint altijd 's ochtend rond 9u tot 13u te werken. Hij produceert 1700 woorden per schrijfsessie. "1700 x 50 is ongeveer een boek. Dat is zo ongeveer een boek van 300 pagina's." Dit om te vermijden dat hij zit te dromen. Daarom doet hij alles in 1 keer en achteraf gaat hij het nog eens 'finetunen'.

Hij wil graag nog eens een 'stationsroman' à la Riley schrijven. Hij vertelt verder nog welke boeken hij zelf las.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief