De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Nederlandse striptekenares Aimée de Jongh bekroond met Stripschapsprijs voor hele oeuvre

Strip VRT NWS

Aimee de Jongh won eerder al internationale prijzen met graphic novels als 'De terugkeer van de wespendief', 'Taxi', 'Bloesems in de herfst' of recent nog 'Dagen van zand'.

De Nederlandse Stripschapsprijs wordt elk jaar toegekend aan een striptekenaar voor zijn of haar hele werk. Bekende winnaars zijn onder meer Joost Swarte, Peter van Straaten of uit ons land Kamagurka.

Nu is de onderscheiding voor de Rotterdamse striptekenares en kunstenares Aimée de Jongh, nog maar de derde vrouwelijke winnaar in bijna 40 jaar. Volgens de jury weet ze 'als geen ander haar kwaliteit en bedrevenheid in te zetten om het medium strips naar een hoger plan te tillen.'

Aimée de Jongh gooide in 2021 hoge ogen met haar graphic novel 'Dagen van zand', over de extreme droogte in de Verenigde Staten in de jaren 30. In het boek klinkt ook een klimaatwaarschuwing voor nu door. 'Dagen van zand' won verschillende internationale prijzen.

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief