'Nachtstad' van Wouter Dehairs is beste Vlaamse misdaadroman

Literaire prijs VRT NWS

De 24e Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman gaat naar Wouter Dehairs voor zijn boek 'Nachtstad'. In de roman krijgt het hoofdpersonage, de privédetective Keller Brik, het aan de stok met een bende Bulgaren wanneer hij een man op overspel moet betrappen.

Ex-journalist Dehairs debuteerde als thrillerauteur in 2017 met het boek 'Lockdown'. Volgens de jury heeft hij sindsdien ferme stappen vooruit gezet.

'Brussel is een gedroomde setting voor een gevarieerd misdaadverhaal, de personages zijn herkenbaar zonder clichématig te worden en de directe stijl, die duidelijk op grote Amerikaanse voorbeelden is geënt, werkt wonderwel', aldus de jury. De auteur ontvangt een cheque van 5.000 euro en een Masterpiece-pen van Montblanc.

De publieksprijs gaat voor de vijfde keer naar het schrijversduo Toni Coppers en Annick Lambert voor hun boek 'De moord op Arno Linter'. Met '4 Bar' kaapt Stef Peeters, een voormalig rechercheur bij de federale gerechtelijke politie in Antwerpen, de Fred Braeckman-award voor het beste debuut weg.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief