Na het boek, de adembenemend mooie film: op zoek in Tibet naar de mythische sneeuwpanter

VRT NWS

De Franse schrijver Sylvain Tesson schreef er een filosofisch boek over en nu zijn we ooggetuige van zijn zoektocht in de documentaire 'The velvet queen'. Op adembenemende (foto-) jacht naar dat bijna onvindbare, bedreigde dier, de sneeuwpanter. Kijken en bekeken worden in Tibet, met Nick Cave als soundtrack. Vanavond op Docville in Leuven, zaterdag in Bozar in Brussel en volgende week in andere filmzalen.

Het is een van de schuchterste dieren op aarde: de sneeuwpanter, perfect gecamoufleerd in zijn natuurlijke biotoop, de Tibetaanse hoogvlakte. De Franse schrijver en avonturier Sylvain Tesson bekwaamde zich in geduldig wachten en kou lijden. Hij ging op zoektocht in Tibet samen met fotograaf Vincent Munier en regisseur Marie Amiguet.

De docu wordt getoond op woensdag 23 maart, de openingsavond van het Docville-festival in Leuven, op zaterdag 26 maart in Bozar in Brussel en vanaf woensdag 30 maart in verschillende bioscopen.

'The velvet queen' is een film van een adembenemende schoonheid, met weidse berglandschappen en prachtige close-ups van de fauna. Het bewegende beeld wordt afgewisseld met de soms spectaculaire foto’s van dieren in actie die Vincent Munier maakte.

Lees verder op VRT NWS en bekijk de trailer.

Lees ook: De sneeuwpanter: een vakkundig boek, maar Christophe Vekeman heeft enkele kanttekeningen

Lees ook: Frans succesboek vertaald in het Nederlands: Sylvain Tesson op zoek naar 'De sneeuwpanter'

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief