Na 4 dagen zijn er al 200.000 exemplaren van 'De zevende zus' van Lucinda Riley de deur uit, herdruk is al onderweg

Fictie VRT NWS

De reeks 'De Zeven zussen' van Lucinda Riley breekt al jaren records, maar het pas verschenen zevende deel 'De Zevende Zus' doet daar nog een schep bovenop. Na vier dagen is de eerste druk van 200.000 exemplaren al zo goed als uitverkocht. Webwinkels kunnen de verkoop niet bijbenen en vragen hun klanten om geduld, fysieke winkels kijken reikhalzend uit naar de beloofde herdruk. Opvallend: dit deel verscheen eerst in het Nederlands, pas later volgt de Engelse editie.

Na vier dagen 200.000 exemplaren de deur uit in Vlaanderen en Nederland: er zijn niet veel auteurs die het de Noord-Ierse schrijfster Lucinda Riley nadoen. 'De zevende zus' is deel zeven in haar ongemeen populaire reeks "De zeven zussen": blijkbaar hebben veel kinderen en echtgenoten niet lang moeten nadenken over een cadeau voor Moederdag. Van Lucinda Riley is het boekenvak grote oplagen gewoon, maar dit overtreft alle vorige boeken in de reeks.

Er gingen zelfs al geruchten over dreigende papierschaarste, maar dat bericht klopt niet, zegt een gelukkige uitgever Sander Knol in 'De wereld vandaag' op Radio 1: 'Daar is niets van waar, er is sowieso papier genoeg in de wereld. Maar zo’n oplage van 200.000 boeken, dat zijn ik denk wel 30 grote vrachtwagens vol met boeken.'

Beluister op vrtnws.be het gesprek met uitgever Sander Knol in 'De wereld vandaag' op Radio 1.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief