Na 18 jaar maakte Paul Geerts (83) nog eens een Suske en Wiske album

Stripverhaal Radio 2

Morgen (20 mei) verschijnt 'De Preutse Prinses'. Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Suske en Wiske verzon Paul Geerts album nummer 352 'De Preutse Prinses'. Hij tekent al een hele tijd niet meer en dit was een mooie gelegenheid om hem nog eens een verhaal te laten schrijven.

In het nieuwe album 'De preutse prinses' gaan Suske en Wiske en hun gezelschap naar Thailand op zoek naar de vermiste troonopvolger van de oude koning.

Paul Geerts werkte van 1968 tot aan zijn pensioen in 2002 bij Studio Vandersteen, het bedrijf van Suske en Wiske-bedenker Willy Vandersteen. Daar tekenden medewerkers strips voor de geestelijke vader van Suske en Wiske. Vandersteen bleef de tekeningen en verhalen wel controleren.

Paul Geerts was 30 jaar de peetvader van Suske en Wiske na Willy Vandersteen. Paul heeft zelf meer albums getekend dan Willy Vandersteen zelf. Het was dus niet moeilijk voor hem om de stripfiguren nog eens te tekenen. Hij heeft jaren getekend, zonder dat zijn naam op de albums stond. Op dit album staat zijn naam wel naast Willy Vandersteen en daar is hij trots op. Hij heeft 2 maanden aan het album gewerkt. Toen ze het hem vorig jaar vroegen, schrok hij eerst en dan stelde hij 2 voorwaarden:' ik wil ze nog eens tekenen zoals vroeger en collega Rob moet ze inkten'.

Paul was zelf 8 jaar toen hij zijn eerste Suske en Wiske las. Willy Vandersteen heeft ooit gezegd: 'ik vier het elke dag' en zo ziet Paul het ook. Suske en Wiske is in 20 talen vertaald en er zijn miljoenen albums verkocht.

Herbeluister het interview in De Madammen op Radio 2 hieronder. En kijk ook eens in de lijst van podcasts voor meer verhalen over Suske en Wiske en hun makers.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief