Biostatisticus Geert Molenberghs is lid van het Hubert Lampo Genootschap

Radio 1

Annemie Peeters ontving zaterdag ll. biostatisticus Geert Molenberghs in het zomerprogramma De Boshut. Hem leerden we deze coronacrisis kennen als één van de experten die het mocht komen uitleggen op radio en televisie. In De Boshut probeert ze een andere kant van hem te ontdekken dan de wetenschapper die ons wiskundige modellen toont. Geert Molenberghs is als biostatisticus verbonden aan de Universiteit van Hasselt en de KU Leuven.

Fascinatie voor taal & New York

Naast cijfers is Geert Molenberghs uitermate geboeid door taal: 'Was ik geen wiskunde gaan studeren, dan had ik gekozen voor Germaanse filologie. Taal is altijd een fascinatie en een hobby geweest.'

Geert Molenberghs bracht, naast zijn beste vriend, ook twee boeken mee naar De Boshut: een boek over de geschiedenis van New York, én een boek van Hubert Lampo. De titel van het boek over New York is 'The Island at the Center of the World' van Russell Shorto. Hij legt uit waarom de geschiedenis van New York, en dan vooral de inbreng van de Nederlanders, hem zo fascineert.

Beluister Geert Molenberghs over New York.

Fan van Hubert Lampo

Geert vertelt over het Hubert Lampo Genootschap en zijn voorliefde voor het werk van Hubert Lampo. Zijn favoriete verhaal én zijn eerste kennismaking met Lampo was het kortverhaal ‘De Madonna van Nedermunster’, 'een pareltje'. Nadien las Geert het volledige werk van Lampo van voor naar achter en van achter naar voor. Hij probeerde er ook alle wiskundige referenties uit te halen, en zo zijn er blijkbaar nogal wat.

Beluister Geert Molenberghs over het Hubert Lampo Genootschap.

Beluister de integrale uitzending op radio1.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief