Mysterieuze boeksculpturen die onbekende vrouw al 10 jaar in Schotland achterlaat, gaan onder de hamer

VRT NWS

Al meer dan tien jaar is Schotland in de ban van mysterieuze boeksculpturen. Een onbekende vrouw laat ze achter in bibliotheken en andere culturele gebouwen. Nu worden vijf van de papieren sculpturen geveild ten voordele van The Scottish Book Trust, een nationale instelling die literatuur, lezen en schrijven in Schotland promoot.

Dit verhaal begint in 2011. Op de tafel van de Schotse bibliotheek voor poëzie in Edinburgh is een boek achtergelaten. Geen gewoon boek, maar een oud boek, waaruit een boom van papier groeit. Het bevat de boodschap: 'We weten dat een bibliotheek zo veel meer is dan een gebouw vol boeken. Een boek is zo veel meer dan pagina's vol woorden. Dit is voor jou, als steun voor bibliotheken, boeken, woorden en ideeën.'

Veel mensen komen de mysterieuze vondst bekijken en gedurende 2011 worden 10 boeken gevonden in Edinburgh. Wie ze maakt, blijft een mysterie. Het enige wat we weten is dat het rond een vrouw draait die gepassioneerd is door boeken en wil dat bibliotheken, kunstgalerijen en musea toegankelijk blijven voor iedereen.

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief