Canvas

Mustafa Kör, Dichter des Vaderlands, in Winteruur

Poëzie VRT NU

In 'Winteruur' op Canvas nodigt Wim Helsen interessante gasten uit voor een gesprek over hun favoriete tekst. Mustafa Kör, de kersverse Dichter des Vaderlands, kiest voor 'Desiderata' van Max Ehrmann.

Wees jezelf.
Veins vooral geen genegenheid, maar wees evenmin cynisch over de liefde, want bij alledorheid en ontevredenheid, is zij eeuwig als het gras
Volg de loop der jaren met gratie; verlang niet naar een tijd die achter je ligt.
Kweek geestkracht aan om bij onverwachte tegenslag beschermd te zijn, maar verdrietjezelf niet spookbeelden. Vele angsten worden uit vermoeidheid en eenzaamheid geboren.
Leg jezelf een gezonde discipline op, maar wees daarbij lief voor jezelf. Je bent een kindvan het heelal, niet minder dan de bomen en de sterren. Je hebt het recht hier te zijn.
En al is het je wel of niet duidelijk, toch ontvouwt het heelal zich, zoals het zich ontvouwt -en zo is het goed. Heb daarom vrede met God, hoe je ook denkt dat Hij moge zijn. En watje werk of aspiraties ook mogen zijn, houd vrede met je ziel in de lawaaierige verwarringvan het leven. Met al zijn klatergoud, somberheid en vervlogen dromen is dit nog steeds
een prachtige wereld.
Wees voorzichtig. Streef naar geluk

Max Ehrmann - 'Desiderata'

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief