Musicalman Frank Van Laecke schreef tijdens lockdown een boek: 'De echo van de schreeuw'

Thriller Radio 2 Oost-Vlaanderen

Frank Van Laecke kwam naar de studio van Radio 2 Oost-Vlaanderen. Beroemd in binnen- en buitenland voor musicals, 14-18, 40-45 en Daens, zo goed als heel Vlaanderen is daar naar gaan kijken. Hij is regisseur, scenarist en nu ook auteur. Hij heeft nu de thriller 'De echo van de schreeuw' geschreven.

Door de lockdown werd hij in een soort maalstroom meegenomen. Hij was bezig aan het stuk 'Assisen' dat in première zou gaan, maar door de lockdown ging dat alles niet door. En hij had op dat moment veel energie over en is dan beginnen te schrijven. Hij heeft in diezelfde periode ook nog 3 andere toneelstukken geschreven.

Het boek begint in een dorpje in Oostenrijk waar een man van een hoge rots naar beneden valt en in eigen land zijn er ook een aantal mysterieuze zaken en de vraag is of het een met het ander te maken heeft. Van Laecke heeft er ook autobiografische stukken in gesmokkeld over de verschillende personages heen. Er staat ook veel over muziek in het boek, die met de leefwereld van de personages te maken heeft. Onder meer Francesca Vanthielen heeft over zijn schouders meegelezen bij het schrijven en ze zei dat het leest als een soundtrack en dat ze een muzikale reis maakt door het boek. 'Het boek telt 366 pagina's, het was hard labeur, maar ik had gelukkig veel klankborden', zegt Van Laecke.

Momenteel is hij wat beelden aan het draaien in Sint-Amandsberg voor in een voorstelling. Maar het leukst vindt hij dat alles weer op gang komt. Maandag gaat hij in Maastricht een stuk regisseren met Wilfried de Jong en Wim Opbrouck onder de vleugels van Toneelgroep Maastricht Jungfrau. En hij werkt nog aan een nieuw toneelstuk 'Mein Gent' met onder andere Gentenaar Alain Platel.

Herbeluister het volledige interview hieronder

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief