'Mum&me' - ideale quarantaine-inspiratietips voor moeder en dochter volgens Anja Daems

Non-fictie Radio 2

Regelmatig vraagt de dochter van Radio 2- Madam Anja Daems of ze nog eens iets gaan doen uit het boek 'Mum&me'. Een moeder- en dochterboekje van VRT-collega Petra De Pauw. 'Het één op één -moment met je kind komt er soms niet van en daar dient dat boekje voor', vertelt Petra. Er staan doe-dingen in, je moet bijvoorbeeld van alles tekenen voor mekaar. Anja's dochter heeft zo haar favoriete trui voor Anja getekend.

Samen een Netflix-marathon houden, een kameel melken, een citytrip maken, picknicken in de sneeuw, een kampvuur maken, een gratis drankje versieren op café, pruimen plukken... 'Mum&Me' geeft honderden spannende en leuke uitdagingen voor een heel leven lang en is een tijdsdocument voor altijd.

De nieuwe uitdaging tijdens de quarantaine voor Petra en haar dochters was: 'Start to run'. De dochters van Petra gaan sinds het begin van de lockdown om de 2 dagen lopen met hun ouders, waardoor ze nu gemakkelijk 5 km kunnen lopen. Je komt via het boekje trouwens van alles over je dochter te weten. Zo weet Petra al hoe haar ideale schoonzoon uitziet, volgens haar dochter.

Petra is nu bezig aan een nieuw project waar ze voorlopig nog niets over mag zeggen.

Herbeluister het interview hieronder.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief