'Moe, niet opgemaakt, geen zin om te wandelen en dan 'starstruck' en overweldigd'- pleegmama Tine uit 'Dichter Met Maud' op Radio 2 Limburg

Poëzie Radio 2 Limburg

Radio 2 Limburg was erg onder de indruk van het verhaal van alleenstaande pleegmoeder Tine uit onze reeks 'Dichter met Maud' en belde haar op voor een extra babbel.

Tina vond dat haar alleenstaande vriendin Tine mooie woorden verdiende. Tine werd in april 2020 veel sneller dan verwacht pleegmoeder. Door de lockdown moest ze het zonder een netwerk van vrienden en familie stellen. Ze is bovendien ook heel toevallig een grote fan van Maud Vanhauwaert. Maud sprak met Tina af om haar vriendin Tine op de Avonturenberg in Beringen te verrassen met het gepaste gedicht.

'Dichter met Maud' is een samenwerking tussen LangZullenWeLezen, Poëziecentrum en geschenkauteur Maud Vanhauwaert n.a.v de Poëzieweek. Met gedichten wilden we mensen die elkaar door allerlei omstandigheden moeten missen weer dichter bij mekaar brengen.

Tine was erg verrast om Maud te zien, vertelde ze op Radio 2 Limburg. Eigenlijk wilde Tine niet mee gaan wandelen die zaterdag, want ze was moe zoals zoveel jonge ouders. 'Ik was zelfs niet opgemaakt en echt overweldigd, 'starstruck' zoals ze zeggen. Ik ben in april pleegmama geworden van mijn dochter midden in de lockdown. Dat was niet evident. Waar ik het moeilijk mee heb is die 'voorlopigheid' van het pleegouderschap, maar dat is inderdaad het engagement dat je aangaat. Met het hoofd weet je het, maar met het hart...Wat ik echt onrechtvaardig vond, zijn de ongelijke rechten voor pleegouders. Ik wilde vier vijfde gaan werken. Het personeelshoofd wilde me steunen, maar de personeelsdienst moest dan terugbellen en zeggen dat dat enkel voor 'echte' ouders is. Maar het gaat heel goed met mijn pleegdochter. Ik lees haar regelmatig het gedicht voor dat Maud me gegeven heeft.'

Bekijk hier alle filmpjes van 'Dichter met Maud' en lees er meer over

Herbeluister hieronder het interview met pleegmoeder Tine op Radio 2 Limburg:

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief