Modejournalisten Catherine Kosters en Elspeth Jenkins over hun boek 'Persona non Prada'

Non-Fictie De Madammen

Modejournalistes Catherine Kosters en Elspeth Jenkins kwamen in De Madammen praten over hun boek 'Persona non Prada' over de modewereld: een blik achter de schermen.

Hoewel België internationaal bekend staat als modeland, opent het niet per se deuren voor modejournalisten Catherine Kosters en Elspeth Jenkins. Ze schrijven dan ook voor een veel kleiner (Nederlandstalig) publiek en dat is niet altijd interessant voor modemerken.

Voor Catherine en Elspeth is het interviewen van grote modeontwerpers echt een hoogtepunt. Elspeth heeft ooit een ontmoeting met Jonathan Anderson kunnen regelen, haar favoriete ontwerper. Dat was erg uitzonderlijk om zo een grote internationale naam te pakken te krijgen. Ze mocht zelfs met hem gaan lunchen. Maar door verkeersproblemen kwam ze een halfuur te laat en de ontwerper had nog maar een kwartiertje tijd en dat was heel erg jammer. Maar ze heeft ook al meegemaakt, dat op het einde van een groepsinterview een topmodel 'thank you guys' zei, voordat zij nog maar 1 vraag had kunnen stellen. Dan kan je achteraf met PR-managers nog iets regelen. Maar interviews via mail zijn niet ideaal, dan krijg je heel korte antwoorden meestal beantwoord door hun PR-manager .

Dit en andere openhartige verhalen kan je lezen in het boek. Er is veel glitter en glamour in de modewereld, maar je krijgt ook een blik achter de schermen en een heel eerlijk relaas van Catherine en Elspeth over hun job. Catherine en Elspeth nemen zich niet te au serieux en dat is niet altijd evident in de modewereld. In de Belgische modewereld is er gelukkig heel veel humor.

Elspeth haar favoriete merk is 'Prada' . 'Het is iconisch, conceptueel maar niet minimalistisch, Italiaanse glamour maar stijlvol en tijdloos', vult Elspeth aan. En er is nu een Belgische ontwerper aan boord - Raf Simons. Zo weet je meteen waar de titel vandaan komt.

Herbekijk het interview in De Madammen hieronder.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief