In 'Mijn Parijs' neemt Bent Van Looy je mee naar zijn favoriete plekjes

Non-Fictie De Madammen

Binnenkort mogen we misschien weer op reis. En Bent Van Looy heeft voor jou alvast een mooie voorbereiding. Hij nam ons mee op een dag door Parijs. Hij heeft een eigen stadsgids geschreven: Mijn Parijs.

Bent heeft er 10 jaar gewoond. Als mensen vroegen waar ze naar toe moeten in Parijs, wilde hij zijn tips niet geven, want dat waren zijn plekjes. Maar door de lockdown kon hij niet naar Parijs en dus begon hij een boek te schrijven om zo door Parijs te reizen in zijn hoofd. Het mooie is dat mensen nu hun Parijs-tips geven aan hem.

Je gaat in het boek niet langs de Eiffeltoren en niet de Champs-Élysées, maar je begint wel in het mooiste station van de wereld 'Gare du Nord', dat is eigenlijk het tweede Gare Du Nord want het eerste hebben ze steen voor steen afgebroken en in Rijsel heropgebouwd.

Van Looy geeft ook mooie overnachtingstips. Hij kent de beste plekken van de prachtige stad. Hij tipte musea, winkels, heerlijke bistro’s, restaurants en de beste bakker van de wereld met de prachtigste croissants en baguettes. Overal krijg je er mooie verhalen bij. Hij vertelde onder andere dat er bekende doden zijn opgegraven op andere kerkhoven en terug begraven zijn op de begraafplaats Père-Lachaise om die in het begin te promoten. Hij tipte ook een nachtclub die 100 meter onder de grond zit: 'Club Silencio'.

Herbekijk het interview in De Madammen hieronder:

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief