Michel Wuyts over 'De kakkerlak' van Ian McEwan in Culture Club

Fictie Radio 1

In de Olympische Vlam van de Cultuur laat Culture Club op Radio 1 elke week een sporter of sportjournalist aan het woord over een culturele passie. Deze week is dat wielercommentator Michel Wuyts over zijn favoriete boek van het moment: De Kakkerlak van Ian McEwan.

Michel Wuyts is - op z'n zachtst uitgedrukt - een boekenwurm. "Ik knal er per jaar 30 à 40 boeken door." Die boeken zijn voornamelijk Nederlandstalige romans, hoewel hij daar af en toe al eens van afwijkt. Bijvoorbeeld met deze tip: De Kakkerlak van Ian McEwan.

Waarover gaat het? Een kakkerlak wordt op een dag wakker in een mensenlichaam. En niet zomaar een: het lichaam van de Britse premier. Hij is dus niet alleen plotsklaps een mens, maar ook de leider van een land dat wegwil uit de Europese Unie. Het is absurd, het is eigenaardig het is "een situatie die niemand anders kan bedenken."
Dat het boek de brexit behandelt, is ook geen toeval. "McEwan is een geweldige tegenstander van de brexit en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. In zijn nawoord geeft hij dat vetgedrukt mee."

Michel Wuyts geeft de olympische vlam door aan collega-sportjournalist Maarten Vangramberen. Binnen twee weken hoor je zijn ultieme cultuurtip of dit ook een boek is.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief