Mark Tijsmans: De knaap, de knecht, de meid, de moord

VRT Boekenmaand Boekathon

Het twintigste boek van Mark Tijsmans gaat zoals de titel het zegt over een knaap, knecht en een meid, drie kinderen die samen met Vader Vergilius 7 moorden helpen oplossen in een kasteel. Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen, een dankbare tijd, het jaar 1300 gaat beginnen. Spannend, grappig en griezelig boek voor kinderen.

De priester tracht alle magie eraf te pellen. Laat je niet de stuipen op het lijf jagen door dingen te zien die er niet zijn. Hij tracht het bijgeloof de wereld, of toch althans het dorp, uit te helpen.

De voormalige acteur van onder meer 'Flikken' is schrijver geworden. Hij schreef en regisseerde ook ‘Het Geheim Van Te Veel Torens’, een musical naar zijn eerste boek en er ligt alweer een nieuw manuscript ligt al. ‘Sprankel hoop en de dikke Bertha bom’ is een kolderverhaal dat volgende jaar in maart uitkomt en gaat over een 11-jarige superheld die niets en de wereld moet redden. En misschien komt er ook nog wel eens een Wiet Waterlanders-boek aan, 'maar de voorwaarde is dat het goed is', zegt Tijsmans.

Herbekijk het interview op VRT NU

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief