Lezer Marc Dilliën: 'Ik tracht mijn liefde voor het boek over te dragen op mijn kleinkinderen'

Boekentips LangZullenWeLezen

Ook Marc Dilliën zit vaak met zijn neus in de boeken en hij deelt graag zijn ervaringen op LangZullenWeLezen. Omdat het Wereldboekendag is, zetten we hem en nog een aantal collega-veellezers in de kijker.

1. Wie ben je en wat doe je in het leven? En welke plaats nemen boeken in in jouw leven?

Mijn naam is Marc Dilliën, gepensioneerd en dus heb ik heel veel tijd om te …lezen. Boeken zijn er altijd geweest in mijn leven, eerste stimulans tijdens de schooljaren, ben een trouwe bezoeker van de bib en in moderne tijden is er online de nodige info te vinden over literatuur. Ik tracht mijn liefde voor het boek over te dragen op mijn kleinkinderen, wat niet altijd even gemakkelijk is door de verleidingen van het 'scherm'. Voor mij gaat er niets boven het wegzinken in een goed boek, een verhaal dat de lezer meeneemt en verwondert, zeker in deze donkere tijden een fundamentele opsteker.

2. Welk genre van boek trekt jou aan?

Ik ben meer een lezer van psychologische romans, minder van het misdaad- en thrillergenre, wat geenszins een waardeoordeel is. Een boek waarin de personages volledig worden uitgediept, met realistische dialogen en dan nog geschreven in een mooie taal, meer moet dat niet zijn!

3. Het is Wereldboekendag! Welke internationale klassieker of auteur is jouw favoriet? Wanneer en waar las je dit boek?

Het laatste dat ik las was 'De toevallige' van Ali Smith, een boek dat mij erg heeft geraakt, verschillende vertelperspectieven, verdieping van de personages, goede dialogen en mooie, lange volzinnen.

Moeilijk om boeken met elkaar te vergelijken, kiezen is hier meer dan ooit verliezen, maar ik neem '1q84' van Haruki Murakami. Een dikke pil waar ik meestal voor pas, maar een goede presentatie in een boekhandel verleidde mij tot de aankoop en ik heb dit wonderlijk verhaal in korte tijd gelezen, gewoon thuis, in de vertrouwde omgeving.

4. Je laat regelmatig een recensie bij een gelezen boek na op langzullenwelezen.be en inspireert zo andere lezers. Waar haal jij je boekentips of inspiratie voor je volgende boek?

Heel belangrijk is de bib, je kan er snuisteren in een grote verzameling boeken, je hebt de boeken die aangeraden worden door de bibliotheekmedewerkers en een duidelijke online dienst geeft tal van opzoekmogelijkheden. Daarnaast de boekenbijlage van mijn krant en verschillende sites zoals LangZullenWeLezen.

5. Welk boek ben je nu aan het lezen?

Ik ben nu juist begonnen in 'Een onberispelijk man' van Jane Gardman, het eerste boek van een drieluik over een Engelse rechter. Ik heb dit boek toevallig ontdekt toen het werd aangeraden door een andere lezer. Ik ben nog niet ver, moet nog in het verhaal duikelen, maar de eerste bladzijden wekken toch wel verwachtingen!

Lezer Marc Dilliën: 'Ik tracht mijn liefde voor het boek over te dragen op mijn kleinkinderen'
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief