Marc de Bel mist ontzettend het contact met zijn lezers door het wegvallen van de Boekenbeurs

Boekenmarathon VRT MAX

Het zou de 52e Boekenbeurs geweest zijn voor jeugdauteur Marc de Bel. Jaarlijks trok hij er naar toe, waarvan 33 jaar als auteur. Hij en zijn vrouw voelen zich verweesd nu er geen Boekenbeurs is. Elk jaar ziet hij er zijn fans. Tijdens de Boekenbeurs heeft hij niet altijd zelf de tijd om met hen te praten, er staan vaak lange wachtrijen voor de signeersessies, maar zijn vrouw vangt de lezers op. 'Vroeger kochten ze de boeken voor zichzelf, nu voor hun kinderen en kleinkinderen. Ik mis het ontzettend', vertelt hij aan Tom De Cock.

Blinker is terug

Op vraag van zijn fans, die tijdens de eerste lockdown de Blinker-reeks (her)lazen of van zolder haalden voor hun eigen kinderen, komt er na 12 jaar een nieuw verhaal met Blinker en zijn vriendin Nelle in de hoofdrol: 'De bezemstaf van de Belleheks'. Centraal staat de bezemstaf die als een soort totem van moeder op dochter wordt doorgegeven. Het verhaal is gebaseerd op historische feiten, nl. het waargebeurde verhaal van Clara De Vos die in 1634 in Kruisem levend werd verbrand op beschuldiging van hekserij en omgang met de duivel. Nu blijkt dat Nelle een afstammelinge is van Clara De Vos. Die bezemstaf komt haar dus toe, maar nu is die gestolen. Het is het eerste Blinker-boek waarin het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Nelle.

De Bel schrijft heel graag historische romans voor young adults. Het volgende boek? Wellicht gaat het over slavernij maar ook de Romeinen maken een kans. Hij staat om 6u00 op en stopt 's avonds om 10u met schrijven en er liggen 23 synopsissen klaar...

Bekijk de Boekenmarathon met Marc de Bel op VRT NU.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief