Manuscript van 'De kleine prins' volgend jaar voor het eerst tentoongesteld in Frankrijk

VRT NWS

Het originele manuscript van 'De kleine prins', het wereldberoemde moderne sprookje van de Franse schrijver Antoine de Saint Exupéry, zal volgend jaar voor het eerst in Frankrijk zelf te zien zijn. Antoine de Saint Excupery schreef het boek in 1942 toen hij in de Verenigde Staten verbleef. Tot nu toe is het manuscript nooit buiten de VS geweest. Van februari tot juni kan je het in Parijs gaan bewonderen in een grote tentoonstelling gewijd aan Antoine de Saint Exupéry en zijn universum.

Wereldberoemd sprookje

'De kleine prins' is een van de beroemdste jeugdboeken ter wereld. De verteller, een piloot, maakt met zijn vliegtuig een noodlanding in de woestijn. Hij ontmoet er een kleine jongen, die zegt dat hij een kleine prins is die van een andere planeet komt. Stukje bij beetje vertelt de prins het verhaal van zijn leven aan de piloot. Het boek is doorspekt met filosofie, verwondering en idealisme, over thema's als liefde, geluk, vriendschap en trouw.

Auteur van 'De kleine prins' is Antoine de Saint-Exupéry, een adellijke Fransman die schrijver en piloot was. Hij schreef 'De kleine prins' toen hij in 1942 in de Verenigde Staten verbleef, in de stad New York. In het voorjaar van 1943 vertrok hij als piloot in opdracht van het Amerikaanse leger voor geheime verkenningsvluchten nabij Frankrijk, als voorbereiding op een invasie van de geallieerde troepen tijdens Wereldoorlog II. Hij verdween tijdens zijn laatste missie in 1944.

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief