Magaly Rodriguez Garcia is historica aan de KU Leuven - dit zijn de 2 boeken die ze tipt in de #coronatalks van Canvas

Boekentips Canvas

Twee boeken raadt Magaly Rodriguez Garcia, docent geschiedenis aan de KU Leuven aan in de Canvasreeks #coronatalks: een ernstig en een iets vrolijker boek.

In #coronatalks blikken denkers en opiniemakers voorzichtig vooruit op de wereld na de wereldwijde crisis. Telkens tippen ze ook een boek om nu te lezen.

'Het eerste boek boek dat in me opkomt is een geschiedenisboek: 'De wereld van gisteren’ van Stefan Zweig. Ik raad iedereen aan dat in deze dagen te lezen. Stefan Zweig is een Oostenrijker die leefde tijdens het einde van de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw. Hij beschrijft op een prachtige manier hoe de wereld veranderde van de belle époque naar de gruwel van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het is informatief, heel beschrijvend. Het is geen historische analyse. Het geeft aan hoe snel zaken kunnen gaan, hoe snel men kan radicaliseren. Maar daar word je niet echt vrolijk van. Als je gelukkig wil worden, dan raad ik ‘Liefde in tijden van cholera’ van Gabriel García Márquez aan. Heel mooi om nu te lezen omdat het een prachtig verhaal is in tijden van cholera. Maar je moet gewonnen zijn voor magisch realisme. Als je daar niet tegen kan, lees dan maar dat van Zweig' vertelt Magaly in #coronatalks.

Ontdek ook de andere boeken die worden getipt:

De komende dagen en weken groeien de #coronatalks nog verder aan.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief