Magali De Reu schrijft over haar autisme in 'Aut of the box'

Non-fictie Radio 1

Toen Bart De Pauw op zijn proces het woord nam, vertelde hij dat hij na de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag in therapie ging en dat vervolgens mogelijk een autismespectrumstoornis (ASS) bij hem vastgesteld werd. Tech-experte Magali De Reu ergerde zich aan de berichtgeving hierrond en getuigde over haar autismespectrumstoornis in ‘De Wereld van Sofie’.

‘Aut of the box’

De Reu heeft een boek geschreven, ‘Aut of the box’, waarin ze het over haar parcours heeft. Maar ook over hoe ze haar limieten heeft kunnen ombuigen naar haar troeven. 'Ik ben heel zwart-wit in alles. Dat is vaak vermoeiend. Maar dat betekent ook dat ik recht op mijn doel af ga en al de rest ruis is op dat moment. Als ik iets wil, dan is de kans heel groot dat ik het zal bereiken, op mijn manier dan wel.'

'Heel veel mensen kijken ook naar het groter plaatje, maar als neuro-atypisch persoon kijk ik naar de details', gaat De Reu verder. 'Als ik een tekst van veertig pagina's moet nalezen, dan valt mijn oog meteen op de dt-fouten. En tegen alle verwachtingen en regels van de psychologie in, heb ik veel empathie. Dat vind ik ook heel belangrijk.'

'Aut of the box' ligt vanaf 8 november in de boekenwinkel.

Lees verder op Radio 1.be en herbeluister er het gesprek met De Reu in 'De Wereld van Sofie'.

'Kunnen zijn wie je bent': Magali De Reu op MNM

Er bestaan nog altijd veel misverstanden over autisme. Kunnen zijn wie je bent is belangrijk en daarom was het nodig om dit boek te schrijven. Dit vertelt Magali De Reu in De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op MNM (30/11/2021).

Autist valt al eens als scheldwoord. Het beeld van autisme is ook heel mannelijk, vindt De Reu. En de wisselende coronamaatregelen maken het haar niet gemakkelijk: 'als iemand met autisme heb ik het schijt aan hoe alles verandert tegenwoordig', getuigt ze.

Beluister het gesprek deel 1 & deel 2 op MNM.

Magali De Reu schrijft over haar autisme in 'Aut of the box'
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief