Mark Borgions, Kris Demey

Maart is Jeugdboekenmaand! Een overzicht van de activiteiten

Kinder-en jeugdboeken Iedereen Leest

Helden en schurken, dat is het thema van Jeugdboekenmaand 2022. Festivals, bibspelen, beestige zoektochten, voorleessessies, tentoonstellingen, workshops, theatervoorstellingen en véél andere activiteiten staan op het programma. Een greep uit het aanbod!

Openingsfeest

Op zaterdag 26 februari van 10u tot 16u wordt de 51ste editie van de Jeugdboekenmaand in gang getrapt in en rond bibliotheek Permeke in Antwerpen. Er zijn tal van leuke activiteiten voorzien die kinderen en jongeren in een sneltempo opleiden tot leesheld - al dan niet met schurkenstreken. Zo maken Jeugdboekenmaand-ambassadeurs Dempsey Hendrickx en Fatinha Ramos samen met enkele kinderen een groot stapelgedicht en geven ze eigenzinnige verhalen- en tekenworkshops. Ontdek alle activiteiten van het openingsfeest hier.

  Activiteiten in West-Vlaanderen

  Activiteiten in Oost-Vlaanderen

  Activiteiten in Antwerpen

  • Kabaal 2022, het Kinderboekenfeest in bibliotheek Permeke in Antwerpen met onder andere Leo Timmers, Bette Westera, Esohe Weyden, Stefan Boonen, Melvin en Pieter Koolwijk, op zondag 6 maart.
  • Voorleeswoensdagen, een workshop 'Schurk met Laarsjes' en een intieme poëzie-performance voor kinderen ('Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt - Gedichten waar je wat aan hebt') in Het Predikheren in Mechelen.
  • Een bibspel, een theatervertelling 'Spelden en Augurken', een lezing van Peter Van den Ende, een workshop 'Superhelden in de lucht' en een 'Lees-mee-dag Boekenbende' in Biliotheek Geel.
  • 'Kwispellezen' - voorlezen met honden in Bibliotheek Vrede in Borgerhout.
  • Een 'skilzz digitale superheldenworkshop' die je laat kennismaken met Virtual Reality, yogasessies voor ouders en kinderen, de theatervoorstelling 'Vieze, vuile trollenverhalen' en een workshop 'Programmeren met de microbit-chip' (8-14j) in Openbare Bibliotheek Bist in Wilrijk.
  • Een fotowedstrijd met Green Screen, een workshop 'Maak je eigen superheldenboekje' met Sandrine Lambert en een workshop striptekenen met Steven de Rie in Bibliotheek Hoboken.
  Maart is Jeugdboekenmaand! Een overzicht van de activiteiten

  Dempsey Hendrickx en Fatinha Ramos, peter en meter van de Jeugdboekenmaand. © Michiel Devijver I Iedereen Leest

  Activiteiten in Vlaams-Brabant

  Activiteiten in Limburg

  Alle informatie en activiteiten vind je op www.jeugdboekenmaand.be.

  Deel dit artikel

  Nog meer boekennieuws op

  Kom erbij en lees mee.

  Begint het te kriebelen?

  Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
  Laat het leesplezier beginnen!

  Log in met je VRT profiel

  Meer leesplezier?

  Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
  We sturen je elke week een verse update!

  Schrijf je in op de nieuwsbrief