Laatste kortverhaal 'De zeven zussen'-auteur Lucinda Riley in bundel 'De boekenjagers' van Vlaamse Veerle Nijs

VRT NWS

De Facebookgroep 'De boekenjagers' bestaat 5 jaar en viert dit met een boek met kortverhalen. Leverden onder meer een bijdrage: Lize Spit, Diane Broeckhoven, Toon Tellegen, Patrick de Bruyn, Bart Debbaut, Kevin Valgaeren, Herr Seele, Stijn De Paepe en Christophe Vekeman, maar initiatiefnemer Veerle Nijs kon ook een bijdrage strikken van niemand minder dan Lucinda Riley.

Postuum met hartverwarmende boodschap

Om de 5e verjaardag van het platform te vieren wilde Nijs een eigen boek uitbrengen. Daarvoor vroeg ze aan verschillende schrijvers of ze een bijdrage wilden leveren. Ze stuurde ook een mail naar Lucinda Riley, de schrijfster van de bestseller-reeks 'De zeven zussen' die in juni overleden is aan de gevolgen van kanker, al had ze niet meteen verwacht dat Riley haar bericht zou lezen.

De succesauteur van 'De zeven zussen' schonk het verhaal net voor haar overlijden en haar bijdrage verschijnt dus postuum, in het Engels en Nederlands, samen met een hartverwarmende boodschap in deze kortverhalenbundel. 'Ik weet dat ook Lucinda Riley het belangrijk vond dat mensen aan het lezen gingen. Misschien is dat waarom ze wilde meewerken?', zegt initiatiefnemer Veerle Nijs in Het Nieuwsblad.

Het boek van De boekenjagers is vanaf 12 augustus te koop en de opbrengst gaat naar drie leesbevorderende projecten: Luisterpuntbibliotheek, het Lezerscollectief en de Boekenkaravaan.

De bundel telt 19 kortverhalen, 5 gedichten, 4 illustraties, 4 cartoons, en tal van foto’s, getuigenissen en anekdotes over De boekenjagers.

Over De boekenjagers

De boekenjagers is een communuty die vooral actief is op Facebook. De organisatie dropt dagelijks over heel Vlaanderen gratis boeken en wil hiermee aanzetten tot meer lezen en de verzuring in de maatschappij tegengaan. Via Facebook worden hints en tips uitgewisseld en de community is ondertussen uitgebreid tot 70.000 leden.

Op zaterdag 27 augustus is er ook een Massale Boekendropdag waarmee geprobeerd zal worden het record van 2019 (4.393 drops) te breken.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief