Luc Coorevits is nu zondag de Touché-gast en ook in Culture Club vertelde hij over zijn levenswerk

Literair event Culture Club

Luc Coorevits van 'Behoud de begeerte' neemt afscheid en geeft de fakkel door aan zijn zoon. Hij gaat eind deze week in ziekteverlof en de kans is klein dat hij uit ziekteverlof zal terugkeren.

'In maart zal er een tournee zijn rond de zeventigste verjaardag van Stefan Hertmans. Een programma over en met Stefan Hertmans, dat ik zelf wellicht nog zal kunnen samenstellen. In 2021 gaat 'Behoud de Begeerte' meer in bibliotheken actief zijn', vertelt Coorevits in Culture Club op Radio1.

'Het allerbelangrijkste blijft het boek en de schrijver. 'Het is altijd mijn betrachting geweest om van een literaire avond een apart segment te maken binnen het podiumaanbod: een volwaardig genre naast theater en dans. Maar het moet wel altijd met levende schrijvers zijn. De schrijvers moeten zelf hun teksten voorlezen. En zo onderscheiden we ons bijvoorbeeld van het teksttheater'.

'Iedereen beseft vroeg of laat waar hij voor deugt en wat hij kan en wat goed voor hem is. En voor mij was dit het. Ik heb nooit iets anders gedaan. Ik heb 4 decennia hetzelfde gedaan. Terwijl iedereen rondom mij van job veranderde en de ladder opklom. Maar 'Behoud de begeerte' is een never ending story. En dat heeft mij er nooit toe gedreven om iets anders te zoeken', vertelt Coorevits.

'Ik werk vooral met schrijvers en ook wel eens met muzikanten. Als ik een schrijver tegen kom en ik er nog niets mee gedaan heb, dan ben ik gefrustreerd. Ik heb een hoop schrijvers weten beginnen, die groot geworden zijn. En ik zie er nog beginnen die groot zullen worden: Charlotte Van den Broeck, Lize Spit, Marieke Lucas Rijneveld.... En in de tijd was het Tom Lanoye. We zijn ook op een paar dagen na even oud.'

'Wat me ongelukkig maakt is dat er een coronacrisis nodig is om de waarde van de sector in te zien', sluit Coorevits de rubriek 'Hoe maakt u het' van Culture Club af.

Herbeluister de rubriek op Radio1.be

Lees ook:

Herbeluister 'De Liefhebber' op Klara met Luc Coorevits

Luc Coorevits neemt afscheid van literaire organisatie Behoud de Begeerte

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief