Losse pagina stripboek Spider-Man brengt ruim 3 miljoen dollar op

Strips VRT NWS

Stripboekheld Spider-Man heeft een veilingrecord gebroken. Een losse pagina uit een stripboek waarin de superheld voor het eerst zijn zwarte kostuum draagt, is geveild voor bijna 3,4 miljoen dollar (ongeveer 2,9 miljoen euro). Veilinghuis Heritage Auctions spreekt van de duurste losse pagina uit een comic ooit.

Het gaat om pagina 25 van 'Secret wars no. 8' uit 1984. Hierop is onder meer te zien hoe Spider-Man poseert in een zwart-wit pak, in plaats van zijn bekendere rood met blauwe kostuum. Bieden begon op 330.000 dollar. Pagina 24 van hetzelfde boek ging op de veiling voor 288.000 dollar (ongeveer 252.000 euro) naar een nieuwe eigenaar.

Heritage Auctions 'kan niet blijer zijn', zegt directeur stripboekkunst Joe Mannarino. De verkoop bewijst volgens hem dat stripboekkunst 'net zo geliefd en waardevol is als alles wat op canvas is gezet'. Het is niet bekend wie de nieuwe eigenaar is.

De vorige duurste stripboekpagina kwam uit een uitgave van 'The Incredible Hulk' uit 1974. Op deze pagina maakte superheld Wolverine zijn debuut. Het object leverde in 2014 ruim 657.000 dollar (bijna 575.000 euro) op.

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief