Lisette Ma Neza, onze eigen Amanda Gorman: 'Je moet kinderen inspireren en het gevoel geven dat zij ook alles kunnen'

Poëzie VRT NWS

Dichteres Amanda Gorman stal afgelopen woensdag de show tijdens de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. Haar gedicht zette de Nederlandse Brusselaar Lisette Ma Neza meteen aan het schrijven. 'Wat een krachtig beeld', zei Ma Neza in 'De zevende dag', waar ze ook haar ode aan Gorman voordroeg. 'Het optreden van Gorman, maar ook de inauguratie van Kamala Harris zullen jonge meisjes inspireren.' Ze ging hierover in gesprek met VRT-journalist Riadh Bahri en studente Felicia Mukendi-Kalonji, die een open brief schreef naar de VRT met een oproep naar meer diversiteit.

Voor velen was de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden een historisch moment. Kamala Harrris werd Amerika’s eerste vrouwelijke vicepresident, en dan nog van Afrikaans-Aziatische origine. Ze legde de eed af voor Sonia Sotomayor, de eerste latina opperrechter van de Verenigde Staten.

'De Inauguratiedichteres' van Lisette Ma Neza in 'De zevende dag'

Maar het was het optreden van de 22-jarige dichteres Amanda Gorman dat iedereen ontroerde. Ook dichteres Lisette Ma Neza. 'Amanda’s gedicht zette me aan om zelf een gedicht te schrijven', zegt ze in 'De zevende dag'. 'Het was echt krachtig om haar daar te zien. Ze stond er voor veel meer dan alleen zichzelf. Haar optreden, maar ook de inauguratie van Kamala Harris zullen jonge meisjes inspireren.'

Lees verder op vrtnws

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief