Lieven Van Gils presenteert zomers boekenprogramma, ontdek hier de vijf boeken die zijn leven hebben veranderd

Boekentips VRT NWS

Op Radio 1 mag Lieven Van Gils deze zomer zijn liefde voor literatuur uiten in "Zomerhuis met boeken", een gloednieuw programma op zondagmiddag. Van Gils is dan ook een boekenwurm: "In mijn woonkamer heb ik een grote wand vol boeken. Het fijne is dat iedereen die langskomt op een gegeven moment voor die muur gaat staan en over literatuur begint te praten."

Toen presentator Lieven Van Gils aan de binnenhuisarchitect uitlegde dat hij en zijn vrouw een boekenmuur wilde, veronderstelde de architect dat die in het bureau moest komen. De associatie van boeken met werken (en saaiheid), die wil Van Gils de wereld uit helpen: "Een boekenmuur hoort in de woonkamer, waar veel mensen samenkomen. Boeken inspireren én geven kleur aan een ruimte." En zo geschiedde.

Nu hij deze zomer elke zondag van 13 tot 14 uur het radioprogramma "Zomerhuis met boeken" mag presenteren, komt een droom uit: "Het voelt aan als een experiment in een laboratorium om 9 weken lang te testen wat je allemaal met boeken kan doen. Ik kijk er heel erg naar uit."

"Ik lees bijna alleen fictie in mijn vrije tijd", zegt Van Gils. "Ik lees elke dag de kranten, volg het nieuws van nabij. Als ik tijd heb om me te ontspannen, dan doe ik dat het liefst met een goed verhaal." De vijf boeken die Van Gils uitkoos, hielpen hem niet alleen zijn gedachten te verzetten, maar ze zorgden ook bijna allemaal voor een wending in zijn leven. Welke vijf boeken hadden een impact op zijn leven?

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief