Lieven Van Gils over de verfilming van 'Kom hier dat ik u kus': 'Bijzonder geslaagd'

Verfilming Radio 1

Lieven Van Gils ging kijken naar de verfilming van de bestseller van Griet Op de Beeck 'Kom hier dat ik u kus' en vond het resultaat bijzonder geslaagd. Ook Op de Beeck zelf is heel tevreden. 'Qua erkenning is dit misschien wel het mooiste cadeau dat ik ooit gehad heb als auteur' vertelde ze eerder deze week aan Van Gils.

Carte blanche voor de makers

Meer dan 400.000 exemplaren zijn er sinds 2014 verkocht van de roman 'Kom hier dat ik u kus'.

Nu is er de verfilming door het Nederlands-Belgische regieduo Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden met in de hoofdrol Tanya Zabarylo die Mona uit het boek vertolkt. Andere rollen zijn weggelegd voor Tijmen Govaerts (Muidhond), Valentijn Dhaenens (De helaasheid der dingen), Tom Vermeir (Belgica) en Wine Dierickx (Smoorverliefd). De filmmakers kregen carte blanche van Griet Op de Beeck!

De film beleefde haar première tijdens FilmFestGent en is vanaf nu te zien in alle filmzalen. De verwachtingen zijn zeer hoog gespannen. In Nederland kreeg de film al de prijs van de filmkritiek tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren.

'Kom hier dat ik u kus' gaat over Mona die opgroeit in een thuis waar je eigenlijk liever niet bent. Ze krijgt niet de vanzelfsprekende onvoorwaardelijke liefde en veiligheid die elk kind nodig heeft. Een heftig verhaal. En 'een film die blijft plakken' vertelt Van Gils in De Ochtend.

Luister naar de recensie van Lieven Van Gils op Radio 1 Select.

Herbekijk hier Griet Op de Beeck in De Afspraak over de verfilming van haar bestseller.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief