Lieven Scheire over 'Nerdland-doeboek voor kleine nerds' tegen de coronaverveling

Non-Fictie Radio 2

De zomervakantie komt eraan. Door corona hebben de kinderen al lang thuis gezeten. De verveling zou wel eens toe kunnen slaan. Maar daar is een oplossing voor.

De collega's van de podcast 'Nerdland' hebben een zomerdoeboek gemaakt: 'Nerdland- doeboek voor kleine nerds' voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. 'We herinnerden ons de zomerdoeboeken uit onze jeugd', vertelt Scheire. En doordat er voor velen de zomer een beetje anders zal uitzien dan normaal, hebben Lieven Scheire en de makers van de podcast Nerdland dit boek bedacht.

Lieven Scheire geeft een paar voorbeelden van activiteiten uit het boek: Papieren standbeeldjes maken. Je kan tandwieltjes van papier maken en als je klaar bent heb je bijvoorbeeld een hondje gemaakt dat begint te wandelen. Of een herkauwende koe. Of een hand die op een tafel rust , het is een ongeduldige hand, want de vingers gaan op en neer. Er staan ook logische puzzels in en ook een programmeercursus vanaf 7 jaar, waarmee de kinderen een computerspel kunnen maken waarin een prins een prinses redt.

Het is dus een verlengstuk van de podcast. De podcast heeft 50.000 luisteraars. Ze praten er graag uitgebreid over het wetenschapsnieuws. De omschrijving van de podcast is: 'we praten in de podcast over wetenschap zoals ze in extra time over sport praten. '

Herbeluister het interview hieronder

Bekijk ook de beelden van het radio-interview bij De Madammen

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief