50 verrassende geluksbrengers en ritueeltjes van overal ter wereld in 'Alle geluk van de wereld'

VRT Boekenmaand Boekathon

Liesbeth Talboom en Liesbeth Haesevoets vormen samen het creatieve bureau Studio Maria. Naast hun eerste voornaam delen ze ook nog dezelfde tweede naam, Maria. Ze werken elke dag samen aan mooie campagnes en fijne projecten waar ze zelf ook gelukkig van worden. Dat geluk delen ze dan het liefst met de hele wereld. En daarom hebben ze nu het boekje ‘Alle geluk van de wereld’ uitgebracht.

Dit feestelijke boekje verzamelt 50 verrassende geluksbrengers en ritueeltjes van overal ter wereld. Het is een ideaal cadeauboekje dat de lezer leuke feel good-momentjes bezorgt. Elk verhaaltje krijgt ook een kleurrijke en funky jaren 70-illustratie.

De vele voorbeelden zijn soms herkenbaar, soms compleet onbekend:

  • Zo weet iedereen dat een klavertje geluk brengt. Maar wist je ook dat als je dit in je schoen steekt, je de liefde van je leven gaat tegenkomen?
  • Iedereen blaast een losse wimper weg. Dit blijkt een middeleeuws gebruik te zijn: hoe verder je haren wegblies, hoe minder vat de duivel op je had.
  • In Colombia gaan ze op oudjaar met een lege koffer wandelen. Om een avontuurlijk nieuw jaar tegemoet te gaan.
  • In Tsjechië eten ze op oudjaar vis en laten ze de schubben drogen onder het tafelkleed. Als je die dan in je portefeuille steekt, heb je veel kans op een goed financieel jaar.

Maar de rituelen zijn legio: een ei kapot stampen in Oeganda, je vingers kruisen, hout aanraken, … Zoveel leuke weetjes van overal ter wereld!

Dit boekje is geen garantie op geluk. Maar het is een mooi cadeau voor iedereen die wat extra geluk verdient.

Herbekijk het interview met Liesbeth en Liesbeth op VRT NU

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief