Liesbet Vereertbrugghen bundelt veertig cultuurhistorische verhalen over zwanen in een boek

Non-fictie Klara

Liesbet Vereertbrugghen is musicologe en producer bij Klara en heeft net een fijn boek uit over zwanen. De liefde voor de zwaan kwam er omdat ze de dramaturgie verzorgt van een familievoorstelling die op 16 januari in deSingel in première gaat met de titel 'Zwanen'. In het kader hiervan heeft ze heel wat verhalen verzameld die ze heeft gebundeld in een boek.

De zwaan: populair in de literatuur en de muziek

De zwaan is een beschermde diersoort en zwanen eten doet niemand meer. Maak kennis met de zwaan. Van de Koninklijke Zwanen in Engeland tot Café De Zwaan in elk dorp. De zwanen-stad Brugge levert extra veel verhaalstof op.

De zwaan glijdt met haar gestroomlijnde en hagelwitte bootlijf in slow motion over het water en kijkt vanuit de hoogte naar de wereld. Ze is onwaarschijnlijk mooi en gracieus maar ook afstandelijk en hoofs. Kijken mag, aanraken niet. Haar mysterieuze uitstraling heeft haar door de eeuwen heen een archetypische status gegeven. De zwaan als betoverde prins of prinses, als geheimzinnige ridder, als prototype van een engel, als vermomde god of als een schitterend sterrenbeeld, het zijn maar enkele van haar vele verschijningsvormen.

Beluister Liesbeth Vereertbrugghen in Espresso op Klara Select.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief