Levensles van terminaal zieke dichter Stijn De Paepe: 'Zoek 'het' niet te ver, maar kijk waar het ligt'

Touché

De populaire dichter Stijn De Paepe (42) zal wellicht niet meer genezen van kanker. Hij sprak openhartig over zijn ziekte, het leven, de dood én over taal en muziek - zijn dada's - in 'Touché' op Radio 1. 'Het is wat het is. Laten we het moment beleven, niet te veel vooruitblikken en alleen in liefde achteruitblikken.' Niemand minder dan de door De Paepe zeer bewonderde schrijver Jeroen Brouwers stuurde hem een persoonlijke boodschap.

Als een moderne rederijker schrijft Stijn De Paepe al zes jaar elke dag een actueel 'dagvers' in de krant De Morgen, naast zijn job als docent Nederlands aan de Arteveldehogeschool in Gent. Zijn kritische, altijd geestige gedichten zijn heel geliefd en worden vaak gedeeld op sociale media. Vorig jaar op Gedichtendag monterde Stijn De Paepe de hele coronamoeë natie op met het gedicht 'Wat helpt'. In 'De zevende dag' zette hij met een gedicht een punt achter het jaar 2021:

Lees verder en herbekijk op vrtnws.be: 'Stijn De Paepe maakt de poëtische balans van 2021 op in 'De zevende dag' van 19 december 2021

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief