De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Leespret voor de allerkleinsten: een nieuw seizoen van De voorleesclub en win boeken en voorlezers!

LangZullenWeLezen

November is boekenmaand bij de VRT. Er is voor elk wat wils, ook voor de allerkleinste lezers. Tijdens het tweede seizoen van De voorleesclub wekken bekende voorlezers de mooiste kinderboeken tot leven. Een aantal vertellingen zal je ook kunnen beluisteren als audioverhaal. Zelf een bekende voorlezer of een stapel voorleesboeken winnen? Dat kan met onze wedstrijd tijdens de voorleesweek!

Leespret voor de allerkleinsten: een nieuw seizoen van De voorleesclub en win boeken en voorlezers!

Tweede reeks van De voorleesclub vanaf 31/10

De voorleesclub breidt uit! Achttien nieuwe, bekende voorlezers staan te popelen om vanaf maandag 31 oktober de mooiste verhalen te vertellen aan jou en je kinderen. (Plus)mama’s, opa’s, toffe nonkels of coole buurvrouwen lezen elke dag, op Eén en VRT MAX, een prachtig prentenboek voor. De tekeningen komen letterlijk tot leven, rondom hen. Zo kom jij ook helemaal in het universum van het boek terecht.

Onder meer presentatrice Fien Germijns, tv-maker Arnaut Hauben, zangers Belle Perez en Bart Peeters, Red Flames-voetbalster Tessa Wullaert, atlete Imana Truyers, VRT-journalisten Riadh Bahri en Xavier Taveirne, radiopresentatoren Kawtar Ehlalouch en Flo Windey, acteur Jonas Van Thielen en Dichter des Vaderlands Mustafa Kör lezen voor. Ook schrijver én toekomstige vader Herman Brusselmans is erbij. Hij probeert zijn voorleesskills uit bij zijn buurmeisje en buurjongen.

De afleveringen van vorig jaar zijn al sinds maandag 10 oktober te zien op Eén en je vindt ze ook op VRT MAX. De nieuwe reeks wordt gelanceerd tijdens de herfstvakantie. De voorleesclub is een programma van De Chinezen voor Eén in samenwerking met Iedereen Leest, Luisterpuntbibliotheek en deAuteurs.

Bekijk hieronder de trailer met Herman Brusselmans:

Bekijk het TV-spotje over De voorleesclub hieronder:

De voorleesclub - Luisterverhalen

Nog leuk nieuws: 9 van de 18 nieuwe afleveringen werden omgezet in een luisterverhaal! Hoe hou je je kleine sloebers pedagogisch verantwoord stil? Zet anders eens de VRT-podcast De voorleesclub op!

Elke aflevering een nieuwe stem en een nieuw verhaal. Spannende, grappige, gezellige… tussendoortjes voor kleine oortjes!

Beluister hier de luisterverhalen

Leespret voor de allerkleinsten: een nieuw seizoen van De voorleesclub en win boeken en voorlezers!

Doe mee: win voorleesboeken en bekende voorlezers

Van 19 tot en met 27 november is het de jaarlijkse Voorleesweek. In de aanloop hiervan bundelen Iedereen Leest en VRT hun krachten en zetten samen een wedstrijd op.

Post vanaf donderdag 27 oktober tot 27 november een creatieve foto of een leuk filmpje van jouw/jullie voorleesmoment op voorleesweek.be. En wie weet win je wel een grote stapel voorleesboeken of een bekende voorlezer op school, in de bib of bij je thuis.

Leespret voor de allerkleinsten: een nieuw seizoen van De voorleesclub en win boeken en voorlezers!
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief