Leen Demaré en Frieda Van Wijck over 'De spiegel & het licht' van Hilary Mantel - Nu zondag in 'Zomerhuis met boeken' op Radio 1

Boekentips Radio 1

Aanstaande zondag in 'Zomerhuis met boeken' bespreken radiopresentatrice Leen Demaré en Frieda Van Wijck het derde deel van de Cromwell-triologie van Hilary Mantel: 'De spiegel & het licht'. Ook de twee vorige delen 'Wolf hall' en 'Het boek Henry' liggen op de studiotafel van Lieven Van Gils.

De Cromwell-triologie gaat over het leven van Thomas Cromwell die zich vanuit het niets opwerkte tot rechterhand van Hendrik VIII. De eerste twee delen werden al bekroond met de Booker Prize en deel drie staat op de shortlist.

Leen Demaré en Frieda van Wijck wisselen regelmatig boekentips uit, houden allebei van historische romans en keken reikhalzend uit naar 'De spiegel & het licht'. Ze lieten zich niet afschrikken door het overweldigende aantal bladzijden. Leen Demaré: 'Dat vergroot net de pret! Ik heb dat boek besteld tijdens de piek van de coronacrisis en toen het thuis aankwam maakte mijn hart een vreugdesprongetje. Ik was echt blij dat het meer dan 1.200 bladzijden telt' vertelde ze eerder op vrtnws.be.

De Cromwell-trilogie kan op heel wat fans rekenen: Nicky Aerts van Klara, Annelies Beck van Terzake en auteur Joost de Vries die er een podcast over maakte, zijn lovend.

Zijn deze historische romans van Hilary Mantel iets voor jou? Luister nu zondag naar het boekenprogramma van Lieven Van Gils op Radio 1 om 12 uur.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief