Leen Dendievel schrijft een roman over euthanasie: 'Georges en Rita'

Boekenmarathon VRT MAX

Leen Dendievel, als actrice bekend van theater en televisie (onder meer als Kaat Bomans in 'Thuis') schreef eerder al het boek 'Hard' over liefdesverdriet en 'Asem' over angsten. Nu heeft ze een eerste roman uit, getiteld 'Georges & Rita'. Over een bejaard echtpaar dat samen voor euthanasie kiest. Tot verrassing van hun kinderen, die dat elk op hun manier moeten verwerken.

Er wordt afscheid genomen. Geheimen komen aan de oppervlakte, andere gaan mee in het graf. Een hartverscheurend verhaal verteld vanuit twee zeer persoonlijke perspectieven.

'Georges & Rita' is trouwens een zogenaamd omkeerboek, je kan dus kiezen welk verhaal je eerst leest, dat van Rita of dat van Georges. Het verhaal is gebaseerd op een artikel dat Leen las, nu 6 jaar geleden, in een tijdschrift met een koppel dat ervoor kiest samen te sterven. 'Liefde is ook loslaten', vertelt Leen Dendievel aan Tom De Cock tijdens De Boekenmarathon op VRT NU.

'Wat is ze het liefst: schrijver of actrice?', vraagt Tom. Momenteel is ze vooral schrijfster. Het thema voor haar volgende roman ligt nog niet vast maar het zal zeker een zinvol onderwerp hebben. Haar boeken zijn haar kinderen en daarom is ze zeer streng op het gebied van de vormgeving: 'mijn boek moet uitstralen wie ik ben.'

Leen Dendievel las zelf onlangs 'Mijn verhaal (Becoming)' van Michelle Obama, een inspirerend boek dat ze graag aanbeveelt.

Herbekijk Leen Dendievel in de Boekenmarathon van boek.be op VRT NU.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief