Laura en Silke zijn True Crime scene fans en schreven 'De Volksjury'

VRT Boekenmaand Boekathon

Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck zijn twee vrolijke vriendinnen, die gefascineerd zijn door de Amerikaanse True Crime scene, de wereld van moordzaken en verdwijningen. Op een dronken avond beslissen de dames om Belgische moordzaken op de kaart te zetten.

Wat in 2017 begon als een podcast met maar liefst 25.000 luisteraars per aflevering, is nu uitgegroeid tot een lijvig boek: 'De Volksjury'. Met 25 spraakmakende cases en met experts die een woordje uitleg geven. Want Laura en Silke pretenderen niet dat zij experts zijn. Integendeel, zij zijn nieuwsgierige leken die het boeiend vinden om antwoorden te krijgen op vragen als:

  • Wat doet een wetsdokter als hij een lichaam in stukken krijgt?
  • Hoe kan je een gifmoordaanslag overleven?

Een case komt in aanmerking als die al lange tijd onopgelost is of als het juridische proces achter de rug is. Zowel binnenlandse als buitenlandse zaken passeren de revue. Zo kom je te weten dat de grootste Belgische seriemoordenares Marie Becker heet. Begin 1900 vergiftigde ze 11 – vooral rijke – mannen en deed ze nog vijf andere pogingen. En lees je het spannende levensverhaal van de Amerikaanse Golden State Killer Joseph James DeAngelo.

Nog een leuk weetje: de meeste moorden worden gepleegd door mannen, alhoewel de meeste lezers van True Crime vrouwen zijn.

Tom De Cock spreekt met Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck af dat ze samen de podcast als genre gaan laten doorbreken. Want naast een boek, blijft een podcast een hele verfrissende en hippe manier om verhalen te vertellen. Zeker als het gaat over waargebeurde en heftige moorden.

Herbekijk het interview op VRT NU

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief