Laatste Suske & Wiske album 'De sonometer' wordt afgewerkt na 61 jaar

Strips VRT NWS

Striptekenaar Willy Vandersteen was de geestelijke vader van Suske & Wiske, en overleed exact 30 jaar geleden. Naast de bekende rode albums tekende hij ook een reeks verhalen in een blauwe omslag. Maar het negende en laatste album van die reeks raakte nooit af. Nochtans had Vandersteen er een trip door Azië voor gemaakt. Hij bezocht Japan, de Filipijnen, Hongkong, Thailand en India. Weer thuis tekende hij zijn indrukken neer, maar het bleef bij enkele afgewerkte pagina's en wat schetsen.

Scenarist François Corteggiani en tekenaar Dirk Stallaert namen de uitdaging aan om zijn laatste album uit te werken tot een volwaardig verhaal. Stallaert wilde de stijl zo goed mogelijk benaderen en vertelde vorig jaar nog dat hij best wel plankenkoorts had.

'De sonometer' verschijnt vanaf morgen in de Nederlandse krant 'De Telegraaf'. Begin november ligt het volledige album in de winkel in twee versies: een album met een zachte kaft en eentje met een harde kaft, met een extra dossier over de geschiedenis van de blauwe albums van Vandersteen.

Lees het volledige artikel op vrtnws


Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief