Laatste boek van Pieter Aspe 'Van In: Episode 5' verschijnt op 15 oktober

Fictie VRT NWS

Het laatste boek van Pieter Aspe, Episode 5 van de Van In-reeks, zal te koop zijn vanaf 15 oktober 2021. Afgelopen weekend kregen verschillende boekhandels de vraag of er nog een boek van de misdaadauteur zou verschijnen. Aspe was een van de best verkopende schrijvers, die Vlaanderen ooit gekend heeft. Hij overleed op 68-jarige leeftijd.

De misdaadauteur Pieter Aspe, pseudoniem voor Pierre Aspeslag, is overleden. Verschillende West-Vlaamse boekhandels kregen het afgelopen weekend en vandaag al de vraag of en wanneer het laatste boek van Pieter Aspe zou uitkomen. Voor zijn overlijden heeft hij nog Episode 5 van de Van In-reeks kunnen afwerken. Er waren eigenlijk 10 episodes van de reeks gepland, maar het vijfde deel wordt dus het laatste boek van Pieter Aspe.

De uitgeverij verzekerde dat het boek in het najaar in de winkel zal liggen. Als alles loopt zoals het in zijn nalatenschap staat, dan verschijnt 'Van In: Episode 5' dus op 15 oktober. Aspe stond erom bekend erg stipt te zijn in zijn schrijven: hij schreef elke dag 1700 woorden, 6 dagen op 7. Aan dat tempo slaagde hij erin om elk jaar met 2 nieuwe boeken te komen.

Om 16 uur opent er in het stadhuis in Brugge een rouwregister voor Pieter Aspe. In Blankenberge kunnen mensen nu al het rouwregister ondertekenen op de dienst toerisme.

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief