Lieven Scheire las jeugdboeken van Hohlbein met een hoog fantasy-gehalte

Kinder-en jeugdliteratuur Jeugdboekenmaand

Lieven Scheire, de man die wetenschappen voor ons omzet naar gewone mensentaal, die met zijn #teamscheire oplossingen uitvindt voor mensen die het het meest nodig hebben, die ook boeken schrijft voor wetenschaps'nerds',....welke boeken konden hem als kind boeien?

Ik ga voor 'De zwarte spiegel' van Hohlbein. Dat zal ik waarschijnlijk in het vijfde of zesde studiejaar gelezen hebben. Mijn neef Ward en ik waren allebei fan van zowel 'Het oneindige verhaal' als 'De zwarte spiegel'. Ik vond 'De zwarte spiegel' beter, en hij het oneindige verhaal, wat tot verhitte discussies kon leiden. Het zijn allebei jeugdboeken met een hoog fantasy-gehalte, wat er waarschijnlijk voor zorgde dat we zo meegesleept werden door die verhalen. Verder herinner ik me Jan Terlouw, Thea Beckman, Anthony Horowitz en Marc De Bel als schrijvers waar we veel van lazen. Elke zondag naar de bibliotheek, dat was toen de traditie. (Lieven Scheire)

Lieven Scheire las jeugdboeken van Hohlbein met een hoog fantasy-gehalte

De ernstige, in wetenschappen geïnteresseerde Lieven Scheire, in het vijfde leerjaar

Maart is de Jeugdboekenmaand met het thema 'Lezen is een feest'. LangZullenWeLezen polst bij bekend Vlaanderen naar het boek waarmee hun leesfeest begonnen is.

Lees hier meer over de reeks

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief