Kom meer te weten over Nadia Nsayi, auteur van 'Dochter van de dekolonisatie'

Radio 1

Nadia Nsayi is curator Beeldvorming bij het Museum aan de Stroom (MAS), columniste, activiste en auteur van 'Dochter van de dekolonisatie' waarin ze haar persoonlijke familiegeschiedenis vertelt. Een verhaal dat start bij haar grootvader, Arthur Clerebaut, die in de jaren 20 uitwijkt naar Belgisch Congo. Het is een familiegeschiedenis die samenvalt met honderd jaar kolonisatie en dekolonisatie.

Niet toevallig nodigde Radio 1 Nadia uit op 30 juni, de dag waarop Congo haar onafhankelijkheid viert. In het programma 'De zomer van' gaat ze op zoek naar songs over trots: trots op je huidskleur, op je familie, op je werk, kortom op alles.

Nadia heeft nog steeds een speciale band met Congo. 'Lukaku is een held, niet alleen hier maar ook in Congo waar hij een soort staatsheld is', vertelt Nadia. Kom meer te weten over Nadia en herbeluister 'De zomer van Nadia Nsayi' op Radio 1 Select.

Lees ook: 'Dochter van de dekolonisatie' - een persoonlijk familieverhaal en pleidooi voor een échte dekolonisatie van Nadia Nsayi

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief