Koen Wauters: 'Ik kan iedereen aanraden om zijn ouders te interviewen'

VRT Boekenmaand Boekathon

VRT NWS-journalist Koen Wauters mocht vandaag de spits afbijten van de laatste dag van de Boekathon. Hij kwam er zijn boek 'Mijn vader was priester, mijn moeder non' voorstellen. Daarin vertelt hij het levensverhaal van zijn ouders. 'Ik heb altijd geweten dat mijn vader een priester geweest was en mijn moeder een non, maar ik wist de details niet', zegt hij.

Hij is zijn ouders dan een 8 à 9 jaar geleden beginnen te interviewen over hun leven. 'Ik kan iedereen dat trouwens aanraden', zegt hij. 'Interview je ouders en laat hen het verhaal van hun leven vertellen van voor je er zelf was, want dat is het stuk dat je niet kent.'

Vooral hoe ze elkaar ontmoet hebben en hoe ze tot de beslissing gekomen zijn om uit te treden intrigeerde hem. Hij nam ook hun briefwisseling door die ze hebben gevoerd tot ze zijn gaan samenwonen.

De verliefdheid zat al in de briefwisseling, maar het duurde lang voor ze besloten uit te treden. Ze werden op straat gezet, zonder werk, zonder inkomen. Hun leven dienden ze opnieuw volledig op te bouwen. Maar ze hebben nooit spijt gehad van hun beslissing en wonen nu nog altijd samen.

'Mijn vader was priester, mijn moeder non' schets een beeld een tijdsgewricht (de jaren 60), maar gaat vooral over mensen die elkaar zeer graag zien.

Bekijk het gesprek met Koen Wauters in de Boekathon op VRT NU.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief