Koen Fillet: '1968, zes jaar. En ik was trots, want ik had voor het eerst àlle lettertjes gelezen, mama, echt allemaal'

Strips Jeugdboekenmaand

Koen Fillet zit voor zijn programma Interne Keuken op Radio 1 elke week met zijn neus in de boeken. Meer bepaald non-fictie boeken. Het leesplezier begon bij hem met een stripverhaal.

1968, ik was zes, tweede leerjaar. En ik was trots, want ik had voor het eerst àlle lettertjes gelezen, mama, echt allemaal. Dat allereerste helemaal uitgelezen boek was een Suske en Wiske: De Dulle Griet van Willy Vandersteen. En het toeval wil dat, tussen alle professioneel gelezen non-fictie door, ook de laatste roman die ik las rond die Dulle Griet draait: Wildevrouw van Jeroen Olyslaegers. (Koen Fillet)

Koen Fillet: '1968,  zes jaar. En ik was trots, want ik had voor het eerst àlle lettertjes gelezen, mama, echt allemaal'

Koen Fillet, 6 jaar, 1968

Koen Fillet: '1968,  zes jaar. En ik was trots, want ik had voor het eerst àlle lettertjes gelezen, mama, echt allemaal'

De Dulle Griet en Wildevrouw

Maart is traditioneel de Jeugdboekenmaand. Dit al 50 jaar. Daarom koos de organisator 'Iedereen Leest' het thema 'Lezen is een feest'. LangZullenWeLezen polst deze maand naar hoe het leesfeest begonnen is bij een aantal bekende Vlamingen.

Lees hier meer meer over de reeks

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief