Kinderen en begeleiders schrijven boek op schoolbus: 'Maurice en de schoolbusfee'

Kinderboek Radio 2 Oost-Vlaanderen

De kinderen die met de schoolbus naar school Sint-Lievenspoort in Gent gaan, hebben op de bus een boek geschreven. De kinderen zitten 2 à 3 uur per rit op de bus. Om de tijd een beetje vooruit te laten gaan, verzinnen de kinderen samen met hun begeleiders verhaaltjes. Eén van die verhaaltjes is nu een voorleesboek geworden: 'Maurice en de schoolbusfee'.

Sint-Lievenspoort in Gent is een kleuter- en basisschool voor kinderen met gehoorstoornissen, spraak- en taalstoornissen en autismespectrumstoornissen. Zoals in wel meer scholen voor buitengewoon onderwijs, komen de kinderen soms van heel ver en moeten dan lang op de bus van en naar school. De reis begint in Aalst en dan worden de kinderen een voor een vanop verschillende locaties opgepikt. Ritten duren gemiddeld 2 à 3 uur. De begeleiders proberen de kinderen wel bezig te houden met kleurboeken, stripverhalen en spelletjes, maar dan nog duren de ritten lang.

Fantaseren op de bus

Het idee om zelf verhaaltjes te verzinnen kwam er toen de bus in de file stond. Eén van de kinderen verzuchtte toen: 'Eigenlijk zou het fijn zijn als onze bus kon vliegen'. 'En zo is het verhaaltje gestart', vertelt begeleidster Marika Dancet.

Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief